Tolikrát psalo se o lásce
vzletně a vznešeně,
tam dosáhly obojky nočních můr
i dlaně otočené stranou
k východu Slunce
jako růžový jarní šat
jako podivný drozd
někde tam na větvičce pod jmelím
jako v kamenolomu kámen
jako prázdná rohovka
jako prázdná studna
jako šíp, jako plamen
v kolenou chci podlehnout noci
pískem zaplnit každé duté slovo
…blůzu roztrhá vítr
větev podlomí se
kámen zkrášlí duši
studna naplní se
a co zbyde… jen překrásné metafory,
co na nic napasují.
Pišme dál do nekonečna, ale hlavně
Prožívejme
17.08.2022 13:06:41 | vůně mraků
Asi tak, je to trochu pochmurnější, ale v kostce je to o tom, že láska by měla procházet duší a poté až perem...
17.08.2022 16:49:01 | Caliéry