Jsi raut
a láska obří hostitelka,
hodin ještě zbývá k ránu
ani nevím, zda přišlo to minulé…
u talíře sny
a touhy
v moři bylinkových dresinků,
kde úsměv
nehtíkem vyhloubím
jazýčkem pupík lechtaje
po bříšku Margherity,
místo porcování
napětí se krájí,
každou brvou chvěje
pro apetit můj bujný …
…a v mléku plave srdce
pod snědo-bílou hladinou,
jako dezert:
pocukrovaná vzpomínka
trpělivost je plodinou víry
stonek vírou samotnou
jednou snad ochutnám…