Jsem trubadůr
ty moje balerína
já jsem křížem
ty jsi víra
jsem plachetnice
ty jsi vítr do ní
pro mě ty jsi
místo první
Jsi narození, jsi gilotina
jsi vše co se ve vesmíru rozepíná
jsi rudé slunce na obloze
jsi stopa krve na podlaze
jsi popelka, jsi malé ptáče
jsi vzpomínka co mi do snů skáče
jsi zábleskem v mých očích
jsi opratí zámeckých kočí
jsi zelenou na přechodu
jsi labyrintem bez východu
jsi matkou otcem rodičem
jsi naukou o ničem
jsi režisérkou mojich snů
jsi kalendářem jarních dnů
jsi kalich do dna vypitý
jsi hrdina co v boji nechybí
jsi Julií i Romeem
jsi pro poutníka hotelem
jsi plnou mísou přání
jsi tváří vhodnou k zulíbání
jsi hříšná
jsi pornohvězda
jsi ďábel co se nikdy nevzdá
jsi život jsi zkušenost
jsi všechno jsi nevšednost
jsi darem pro chudé
jsi to co nikdy nebude
jsi počátečním velkým třeskem
jsi letní bouřka s hromem bleskem
jsi vlčím mákem na poli
jsi dítě které nakojí
jsi ranní rozbřesk na obloze
jsi politikem který mluví stroze
jsi nemluvně v matčině náručí
jsi půjčkou za kterou se neručí
jsi číše plná archivního vína
jsi rozsudek a básníkova vina
jsi malou neúspěšnou baletkou
jsi kniha s dramatickou zápletkou
jsi pro mé rány obvazem
jsi můj lístek zpět na zem
jsi dílo mistra sochaře
jsi divoký běh ohaře
jsi pro milence kopulace
jsi pro jeptišku ovulace
jsi všechno co chtěl jsem mít
ty nejsi se mnou
snad nemělo to být