Kdybych byl labutí
byl bych jen s tebou
kdybych byl jehnětem
plakal bych do noci
z důvodu bezmoci
Kdybych se otáčel
viděl bych sebe
kdybych byl upřímný
cítil bych nebe
neztratil tebe
Kdybych byl rtama
jen bych tě líbal
kdybych byl poštolkou
jen bych si létal
nad tebou
Kdybych byl prosebník
žádal bych odpuštění
prosil bych za to
co bylo
a už není
Kdybych byl tebou
měl bych se rád
kdybych byl žoldákem
s dýkou do zad
sny bych si krad
Kdybys byla Baucis
byl bych tvůj Philemon
jen místo mě
to bude
on.