whisky taur 9
drsný je život zbloudilce citů
hotelových lásek
sotva doleje
hned je ruka na jejím pase
whisky
a tak mě zebeš stále dál
srdcem jen měnícím se v prach
sháním dívku
modrookou
ať tají touhy v tmách
leč život na falešný smích neslyší
ale já u whisky
ještě dokážu se smát
srdce tak přijde o uši
a v taxíku
na zrcátku krucifix začíná mít hlad
...
: zastavte mi tady
: před nádražím
* básníkovi skočí na semafor zebra
* a kručí v břiše nebo níže ?
ptá se nadržená taxikářka
: na mostě z nebe
: slaňují dešťové doteky
: a těžké profily znějí písní kovovou
: dneska bych zašel pro novou...
ohnivé neony již z dálky volají
ozbrojená Luna zpoza mraků
mohla by být moje tanečnice
a to bledé světlo voní jak orchidej
za clonou z dýmu bych se mohl dotknout
síťovaných věcí
odměnit šustění za hlavu u poprsí
* okey než padne orel...
… hledět do modrých očí
a dýchat její kouzlo co nosí noční andělé…
* a ?
až nastane jitro u moře ?
na nic se neptej
to po kolejích ujel tvůj půlnoční vlak
…
ještě váhám
vždyť semafory se přece na noc mění
v pulsující slunce
a taxikářka má modré oči
jakoby včera jí bylo osmnáct
hadí jazyk do mě proniká
divoké jízdy koušou rtů do ticha
a je chvíle hvězd křehčí než andělé
Přečteno 124x
Tipy 8
Poslední tipující: Lexi, Psavec, Stanislav32, Marten, šerý, paradoxy
Komentáře (0)