whisky taur 10
neznamenalo to nic
jen další noc kdy se modlíš v koutě
a hvězdy se rozletí s popelem bojovnic
již mdlých a matných
tak jsi daleko
poděkuješ za hezký večer
rožneš aromalampičku snům těkavých ulic
a v nich my
čekající že nás doprovodí procitnout
.
tak jsi daleko
a já bezejmenný
svírám v dlani jen vizitku eskort servisu
dávající mi zapomenout
na samotu
kdy had prosebník se plazí po kamenných schodech aby získal
věčné osvícení v kostele
sledují ho oceánské oči taxikářky
již opuštěné
a nechané napospas zaplacené epizodě
přece bych to nemohl blondýnce udělat
jenže jsem potřeboval skutečně cítit fyzickou ženskou blízkost
pojmenovat ji v citoslovcích
protože slova přestala vytvářet poezii v mém srdci
a pak
ta nová ještě nepoznaná vůně orchideí
ta ospravedlní mé touhy po kráse
vždyť co v životě stojí o trochu lásky
když ne květiny
kterých je snad zakázáno si všímat ?
pro co by člověk na světě žil
kdyby již nemohl být udiven jejich květy
a mizel bez nich do zahrad ?
...
taxikářka zastavila u značky na níž kdysi sedávala kavka
a to nádraží ?
bývalo vesmírně daleko
když jen pár metrů mi zbývá dojít na hřbitov
a zaplatit za jízdu
která se již nebude opakovat
začal jsem kavce rozumět
uměla mluvit
pro kolemjdoucí představovala zvláštnost
hodnou úsměvu
kdo to kdy viděl a slyšel
takové modročerno s křídly
...
značka modrala se světlem jak oči taxikářky
ptající se kam sune mrak černý chodec
vtom kavka vyřkla jméno
člověka
který ji opustil
truchlila jedenáct týdnů a pak se ztratila
nemohl jsem nechat modrou orchidej ztratit v pekle
whisky barví září nálad
a třeba začne poprchávat
řekl jsem pohybem ruky ať na mě nečeká
vůz se rozjel
dal jsem se do běhu
červené rty železniční signalizace řezají noc
krutou a chladnou jak nebeské oči
jindy filozofujícího básníka nad svým promrhaným životem
stráveným v metaforách smutku
vůz zrychluje a krucifix na zrcátku
připomíná že nebezpečná známost je na dosah
závory padají se zvukem spálené gumy
taxi se otáčí a míří přímo proti mně
fajn modrý anděli
poznal jsem prve při hadím jazyku
že chceš slyšet o kavce
i důvěrně
Přečteno 115x
Tipy 10
Poslední tipující: umělec2, šerý, Marten, Stanislav32, Psavec, Fialový metal, Lexi
Komentáře (0)