whisky taur 11
od osudného dne
se všechny moje sny zdají
jako pouhá zrcátka
s krucifixy
odrážející nás od skutečností
jakých si vysnil vesmír
je tolik galaxií
že na průsvitný obal píšou fixy
a přesto nikde není
vesmírná posádka
ti svatoušci na stěně
pod nimiž držím ruku pod peřinou
usmívající se blond
už jenom když spí
ví
proč nic víc nesmím
od osudného dne
déšť bere mrakům duši
a v mé duši mrak se u všech pekel suší
u whisky zaklínám své city ničemné
a zbývá skočit
do modra blíž ke slunci
a říct prostě
ne
já tvou pláštěnku poznám
i beze slov
je čistá
propouští paprsky
a náhodou si i něco přečtu
na stěnu si jednou pověsíme plexisklo
a u vína cinkot skla nahradíme kovem
že se u nás doma dveřmi netřísklo ?
tak proč nejsem doma
a měsíc pozoruje zemi bledým sólem
...
ani nevím jak mě našla jiná
držet mi srdce
a skákat přes švihadlo cest
obklíčily mě
červeně
světla brzd
za námi
po kolejích mě neodveze vlak
a vpravo nebo vlevo se skáče už jen do tmy
a já opouštím kavku
vždyť jsem za
z hvězd
a srdce divoce mi buší vpřed
mám to nechat jenom tak ?
orchideje zastavují na dohled
abych se podíval do modrých očí
směrovky dávají znamení
taxikářka ozbrojuje defenzivní čekání
mám kouřovou chuť její hněv zrušit
i hromy svolávat na srdce mé
na srdce ztracené
jež se chce rozpustit hříšnou zemí
a najít svit v příšeří
kde smíš jen chvíli milovat
kde pronikáš a jsi stín slz vlhké ženy
a pak to vyšumí
s blond v otázce proč jen déšť má hlad
...
ano
jsem lovec nocí
blížím se pomalu
máš čas ještě si odjet
nechtít najít nit dívčích snů o korálcích
a já doufám že odjedeš a bude to lepší ne
než přijít a říct
je to tvůj smích
že se mi líbí
žít
bez whisky
ale chceš mě přejet nejen očima
a sebe se ptám - ty snad to chceš hrát na dvě
rozvlnit orchideji bílé šaty na kolotoči
že jednou ti pohled nestačí
žes radši neseděl s blond když jezdec
na šachovnici pěkně přes hradbu pěšců vystřelí garde
u muziky k deskovým hrám
od nichž je blízko ke whisky s pokojovou teplotou
a co když tě modra zkouší jenom ochočit ?
...
nastupuji tentokrát dopředu
mlčíme
a venku začíná poprchávat
stékající stopy po skle
čtou uvnitř mé oči na dívčích nohách
věnujících se ovládání vozu ve tmě
srdce myslí
pro bělost kolen
slečnin atentát odpustím
noříme se do noci
jen vůně orchideí zračí zvláštní přítomnost
v níž taxikářka mluví skrze řízení ke mně
chce se zeptat na cíl
ale nepřijde zničující otázka
zabraňující sténajícím orgasmům nebe
otáčející vykřičník
že dotek na nylonu bude ypsilon měkce informován
takže
nechávám to tak
pohybujeme se ladně do neznáma chvil
občas mě to vábí pozorovat dění pod volantem
v mírném osvětlení modrých led
rozprostírajících jas na jisté hebké pleti
občas pozoruji andělské ruce
zdali zařadí rychlost štěstí
a tuším blízko tmavé lesklé vlasy
líbí se mi profesionálky
jsou za všech okolností svůdné
jen do těch oceánských očí
hned nechci pohledět
Přečteno 116x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, Květka Š., Stanislav32, Marten, Lexi
Komentáře (1)
Komentujících (1)