whisky taur 12
promeškal jsem svítání
a ani nevím
jak jsem ocitl zpátky v hotelu
recepční to ví
přinesla mi kávu a vafle...
* přemýšlel jste dlouho při šeru
* a tady máte vzkaz...
doufám že je od modré orchideje
a tak se zamilovaně dívám do šálku kávy i na vafle
s otevřením obálky vyčkávám
říkám si v duchu že tam snad nebude jen účet za taxi
* … je to důležité
* promeškal jste svítání !
: blond ?
* kdybychom tu měli šipky terč by svítil
recepční je v dobré náladě
to je dobře
mně ? jediné šipky které bych trefil do terče jsou nouzový exit
mám si vyzvednout nelinku na zahrádce
jinými slovy
sbohem (slovo na čtyři skoro jako taur)
zelený jak šipky jdu ven
míjím prázdné stoly se slunečníky utopenými v mlze
motám se a sotva vidím
ale do blízkého pajzlu ještě trefím
ve vstupu je oprýskaná židle
což mi přijde symbolické
# máme zavřeno
# běžte do trafiky
ozývá se zevnitř a následuje chichot
za chvíli kupuji celou lahev whisky
když vtom slyším štěkot
nelinka
je uvázaná za vodítko u zahradní restaurace
blond nikde
a lahev musí počkat
aspoň že je klid
do desáté mám vrátit klíče na hotel
je jedenáct
nelinka čeká zase venku
vypadá zoufale ale snad se mi to jenom zdá
naštěstí nemám příliš věcí
hodím sprchu
a po sprše s recepční prohodím ještě pár slov o dřímajícím interiéru
jsem již známý klient
takže příště tu bude nejspíš i terč
píšu to rychle na liter do zápisníku tu sprchu bohužel sám
s nelinkou jdeme okolo hřbitova do parku
na značce
přechod pro chodce
sedí kavka
když mě vidí není jí do řeči
nelince se líbí
uděláme velkou Nelinku
což vznikne tak že nelinku zvednu a držím
a ona si dá přední packy mně na ramena
čímž je o psí hlavu větší než já
kavka kouká seshora ale stejně se poleká a uletí
okolo se zatím sešli lidi a nelibě nesou že kavka uletěla
říkám si že na hřbitově to mrtví slyší
kavka se vrací
ale já nečekám jaké jméno vyřkne
sedím na lavičce v parku s listnatými stromy jak černý ořešák
prohlížím si lahev whisky 11 y.o.
to je moje šťastné číslo
nelinka se na mě mračí
asi má hlad a já vlastně taky
je čas vypadnout z města a ztratit se
dřív než se zvedne mlha
padám do neznáma
Přečteno 121x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Psavec, Stanislav32, Květka Š., mkinka, Luky-33, Vivien
Komentáře (0)