Na zádech si vleču
dřevěný těžký kříž
každý večer
když se svleču
chtěl bych ho mít
pryč
Je ze stromů
které jsi neznala
a já je sázel celý věk
ve větvích jsi hledala
lásku, upřímnost
a vděk
Byla to marnost
byl to jen klam
zbyla mi věrnost
a víc
nemám
Mezi tebou a mnou
vyrostla mříž
prošla sis tmou
a já nosím
kříž