whisky taur 19
v noci
pláč mi slepil boty
a průvodkyně životem na whisky se dívá
v noci
je mi blízko
do němoty
v noci můžeš dál na okraj obraziva
sedím na rámu
jsem tmoucí pro vránu
a z okraje má křídla teskná slza sivá
ptá se noci
co ty víš o slunci
proč hledím dál do noci
když uvnitř obrazu to srdce rozhořívá
…
tam u vesmírných středů
je jasná síla
a já jsem v noci
a ty jsi smutná
z hvězd
v noci pláč mi slepil boty
tak mé kroky jsou temné
jdu v černých botách
a slunce s bosými svity
roztává sníh
o plaméncích
mlčení
ví není jaro
ale podzim a vrána v nádeších ožívá
…
již utíká v opadaném listí
v nových kozačkách
za jasného dne
přináší mi výčitky červených jeřabin
je blond
je sama
a veršuje v těch botách
že po ledu ji ponesu v náruči
ale já šeptám že je znám
je slunce
a jak začne hřát
led na mém srdci roztaje a pronikne tam svit
a dál
o botách v noci
budu tiše pít
* proč ty nechceš abych pro tebe paprskům dala cit ?
zdá se mi
že vrána se usmívá
sedím tiše na okraji a hledím do noci
protože slunce je jediné a svítí pro všechny
vrána v černých kozačkách
šustí cestou listím
chce chytit moje ruce a dát mi do dlaní svůj smutek z jeřabin
jsem blízko té chvíle meluzín
vím
chytí mi srdce a bude chtít jít pouštět draka
je to prostě blond
Přečteno 88x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, Pamína, Marten, šerý, Psavec, jenommarie, Frr, Lexi
Komentáře (3)
Komentujících (3)