Chci být dechem
Cítím dálku,
cítím strach.
Na dně šálku
mám jen prach.
Světla v dáli,
Praha svítí!
Písně hrály,
kvetlo kvítí.
Až sem světlo nedoletí.
Říká každý - slepý blázen.
Mé oči jsou plné smetí,
světlo vidím, ne však na zem.
Zem je temná, světlo bílé,
proto vnímám jeho krásu.
Bez něj mívám dlouhé chvíle,
jsem jen vězněm v síti času.
Chci být dechem,
párou pouhou,
lidským cejchem,
nezlou touhou.
Chci být tichem,
jenž Tě zklidní.
Chci být smíchem
všedních Tvých dní.