Kapkou deště na Tvých řasách
Chtěla bych pršet spolu s deštěm,
stékati do okapů,
zčeřit Tvé moře kadeří,
rozdírat za šera tmu,
Chtěla bych smáčet Tvůj šedivý svrchník,
košili a snad až na kůži zastudit,
za krk Ti napršet, sklouznout po páteři
či s lijavcem nad ránem Tě budit.
Chtěla bych rozpíjet inkoustu řádky,
chtěla bych na řasách Tvých se chvět,
stát na Tvém místě, až Slunci spát dají
a stát se deštěm, co očistí Tvůj svět,
státi se průtrží, co krok Tvé chůze změní
být snem o bouři, co prolne se do bdění
stát se Ti vším...
...
Chtěla bych pršet spolu s deštěm,
slévat se do kaluží,
leč zatím jenom pozoruji
déšť za zamženými okny
a o něze za sklíčky
(jíž Tě kapky naučí),
zaslíbená sním...