Anotace: A zvláštní vítr je unáší, jako zlatý podzimní listí, co možná poslední den na slunci, zdá se tak průzračně čistý...
Znovu sjeli ze silnice
Přítmí lesa, náruč dokořán
Pro ty dva je auto chýše
Se špetkou strachu, jinak bez zábran
Znovu sjeli ze silnice
Kterou život vyznačil
A horká těla planou jako svícen
V síti stenů a krásných chvil
A zvláštní vítr je unáší
Jako zlatý podzimní listí
Co zůstane vmetený do tváří
Když zima a tma zvenku zle křičí
A zvláštní vítr je unáší
Jako zlatý podzimní listí
Co možná poslední den na slunci
Zdá se tak průzračně čistý
Možná jim budou říkat
To se nedělá
Žijí zkrátka dvojí život
Víc je nezajímá
Možná jim budou říkat
Co vím nejlíp sám
Když někdy venku stojím
Na zlatý listí s tebou vzpomínám
(Hanuš Šparlinek, 10.10.2022)