Anotace: Krásná, smutná a bláznivá, světem bloudí jako já, má něco, co mě zajímá, ta dívka bez jména, v podvečer májových dnů, vzplál pro nás magický čas, a hladina z pylu a řas utkala jarní šat.....
Krásná, smutná a bláznivá
Světem bloudí jako já
Má něco, co mě zajímá
Ta dívka bez jména
V podvečer májových dnů
Vzplál pro nás magický čas
A hladina z pylu a řas
Utkala jarní šat
Jsou to
Šaty májové řeky
Šaty májové řeky
Natáhnu dlaně, dřív než strhne mě proud
Kdo jiný než já, tvůj bloud
Co věří, že nic není ztracený
Když v šatech vidí tělo, tváře a vlasy
Té dívky od stuh deště zmáčený
Natáhnu dlaně, dřív než strhne mě proud
Kdo jiný než já, tvůj bloud
Co tu stojí dál
Kde jiný by to vzdal a chytám
Šaty májové řeky
Šaty májové řeky
Plynou kolem, nic je nezastaví
Možná v oceánu mají cíl
Jsem rád, že jsem tu byl
A zbloudil z cesty do krásných chvil
A proud unáší
Šaty májové řeky
Tvé šaty májové řeky
(Hanuš Šparlinek, 22.10.2022)
Pěkné, Hanuši.*
Uměl bych si tu báseňku představit, recitačně pokládanou střídavém duetu. Tedy zejména vkládání "refrénu."
01.11.2022 17:03:22 | šerý