Láska je dítě,
co zapomněli na dešti.
Nikdo nic neví…
že by noc jej vyvrhla,
den pustil ze řetězu,
anebo smrt sebrala ze rtů?
Nahé, krásné i zjizvené,
notou nekonečné délky,
dejte mu šat!
I stín… pokud nemá.
Stejně bude křičet,
neb musí najít svou matku…
Zaujala velmi... obzvláště krásné zakončení (jediné co mi ruší celkový dojem, je věta Nikdo nic neví... vůbec nechápu její smysl v básničce:(přesto ST:)
23.10.2022 09:21:13 | Malá mořská víla
Díky za vlídný komentář. ,,Ono je to myšleno, že o tom dítěti nikdo nic neví , kde se vzalo apod."- je to takové podpoření těch dalších řádků, leč chápu, co myslíš.
23.10.2022 09:44:05 | Caliéry
Ahá .. takže...
"nikdo o něm nic neví
jak noc by jej vyvrhla"...atd ;) a chápe to i... já ;)
27.10.2022 19:18:44 | Malá mořská víla
Zkusil jsem si představit dítě.
Nádhera.
***
Ať se Ti daří Calliéry.
PS:
(A pak ještě:)
Dvojčátka.
Trojčata.
***
Paterčata.
(Jen pro radost ... aby jsi měl další tvůrčí rozlet.)
"Ber mě z rezervou."
VMF
22.10.2022 21:04:33 | Fialový metal