porozchodové zapomněnky
se soumrakem ze svého kvartýru
chci rozbřesknout city
vždy když je ve štíru
býk a říjen lovce
máš narozeniny
chtěl jsem zas plesknout na zadnici
na rohu postávající holce
jak posledně
když jsme si dali rande ve tvém bytě
a ty jsi zrovna stála
u okna
zrovna jsi našla
spínač
a pomalu se spouští žaluzie
díváš se na zastávku
leží tam javorové listí
mokré a přilepené na kluzký asfalt
a já utíkám na poslední vlak
ve tvém pokoji se mění osvětlení
na dřevěném stolku
hoří vonná svíčka a vedle ní čajová konvice
šálek je jen jeden
vlak má zpoždění
píšu smsku
se slzami
pozoruje mě tmavovláska
a když se naše oči setkají
vystupuji
svíčka na stolku stále dává jasné světlo
plamének se lehounce mihotá
upínáš zraky k hodinkám na ručičky
a ke dveřím
smazávám smsku a jdu tiše ztemnělou ulicí
Přečteno 158x
Tipy 17
Poslední tipující: šerý, Lexi, Marten, Jan Kacíř, Iva Husárková, Frr, Psavec, Fialový metal, Vivien, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)