2022
Hlavu složila jsem
na lože z padlých hvězd -
z těch, co na nás shlížely shůry -
za zavřenými dveřmi
a se sladkým čajem
hojím své rozbolavělé srdce
a své naděje,
bláhové tužby snažně krotím.
Jsi tu, můj milý, se mnou?
Jsi tak blízko, až vnímám tvůj žár?
Co to je - to teplo na mé kůži
či tvůj dech na mé tváři?
Hraje si se mnou snad má mysl vrtkavá?
Němě se ptám:
"Zda je nám od lásky požehnáno,
zda se nad námi andělé slitovali?",
ačkoliv v jižních dálkách
ti srdce zjevně steskem nepuká.
Jsou to zatím jen sny,
přeludy v mých představách,
že usínám v pažích tvých
a horkých polibcích.
Nezbývá té pohádce nic víc
než rozpadnout se v prach,
co zůstal na okenním rámu
spolu s nedopalky,
a který vítr odvál ke hvězdám,
co možná září nad pláží,
na níž ležíš
a k noční obloze vzhlížíš.
Povedla se ti, líbí .)
24.10.2022 09:46:33 | Constantine