Na krev rubínu
Láska je jen na obálce
kterou odvlál severní vítr
někam za bělohlavou hávý
nesvěta králů
a pozamčených dálí
jež si svou komnatou
rozněžnila motýlí záblesky
co si milovali pod svícnem
ty vykřesané zkřidélka rtů
do netkané nebekrásy
a odtajněných zázračin z vočích
si nechali vzít hlubokotná srdce
za ochvějné ostrovy
ode dne odkrytých básní
když pokleknuli si milenci zločinu
na krev rubínu prstenu
tak nad nimi se zbouřila přehnalá mračna
a za deště dešťů
se utopili v pocuchané vodičce
a ústretám slaně
hladinami škrání
zde již není zkovaného slunce klání.
Přečteno 100x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, šerý, Fialový metal, mkinka, Narragan, Vivien
Komentáře (9)
Komentujících (6)