Anotace: "Vzal sis vše! Zbytek nech mě!"
Sbírka: Nemohu žít, odešel mi život. Nemohu žít, odešla mi duše.
2021
Svou studnu vyprázdníš, aby nežíznil
Své plody jemu dáš, aby hlady netrpěl
A slunce nepustíš na západ
- vše umírá a pod zkázou rezaví -,
půda prahne po vláze, slunce po spánku rovněž tak,
ale jeho tvář nesmí zastínit temnota, konec dne či mrak.
Dáváš a dáváš, lásku a podporu
do jeho života vkládáš,
ten tvůj však ubíhá ti pod rukama,
po vedlejší koleji uhání si nepovšimnut.
Proč se o něj starat - ničeho netřeba.
Láska přece srdce naplní dosytosti.
Jednostranný projev citů jenže pouhá slova nevyváží.
Dáváš a dáváš a dáváš - až nezbyde nic!
Jen vztek, magma hluboko pod povrchem;
prýští v slzách, křikem dere se ven
a vše pod sebou pohřbí.
Vše jsi dala - teď už nemáš nic!
Jen to jedno chceš nechat nedotčené,
však on chce víc a víc a víc a víc...
Odepřeš mu studnu, plody, každý kousek
A najednou jsi to ty
- ten sobec, který bere a nic nedává.
To ty jsi ta saň,
ta špatná,
ta zlá!
Vskutku?
Jsem špatná, když už mám dost?
Jsem zlá, když řeknu ne?
Ne!
“Vzal sis vše! Zbytek nech mě!
A svou zahořklost a smítko na duši si nech!"
Studnu znovu naplním, plody jednou uzrají
a slunce v harmonii vystřídá opět noc a déšť.
Ty už ale budeš pryč.
Je to moje! Jen moje!
Nezlomný duch mi zůstal - a toho mi nevezmeš!
dobrej konec na konec to uzavřel.Toho si nenech nikdy vzít !
04.11.2022 16:15:09 | xoxoxo