tak pevně zaťatá pěst
hrubost a tvrdost - tak patrná
zvolena nejtěžší z cest
osobnost - vskutku však chatrná
bouřlivý, nezlomný hněv
razantní chování, gesto
obhroublý, snad drsný zjev
však všechno jinak je přesto
kvapné a cílené činy
rozhodnost, zásady pevné
vskutku však zlý pocit viny
vše ničí, pálí a sžehne
maska, jenž srostla snad s duší
skutečnost s představou splývá
jen srdce dál toužebně buší
a dál city vřelé své skrývá
neschopnost najít svůj klid
doměnky, jež kalí fakt
neschopnost naplno žít
zábrany znemožněj zkrat
neschopnost znovu zas začít
neschopnost zase se vzchopit
život začíná o číslo tlačit
touha v lhostejnost zcela se propít
v tu chvíli nebolí nic
v tu chvíli všechno si sedá
v tu chvíli nechci už víc
a skutečnost není tak šedá
neschopnost v lidech se vyznat
neschopnost najít svůj klid
neschopnost mnohé si přiznat
neschopnost zjistit, jak žít
neschopnost pochopit mnohé
neschopnost najíti směr
city vřelé, však chování strohé
a v srdci již několik děr
neschopnost v to hezké věřit
neschopnost sundávat masku
neschopnost všechno zlé přežít
neschopnost vyznati lásku
neschopnost splínům svým čelit
neschopnost z citů se vyznat
neschopnost myšlenky stmelit
a vlastní slabost si přiznat
neschopnost umět se smířit
neschopnost přijmouti fakt
neschopnost, když střílím, mířit
neschopnost odhodit takt
tušení matné, jak žít
touha, jež násilně tvoří
jež tvoří chatrný štít
pod nímž se všecičko boří
neschopnost city své zvládat
neschopnost umět v tom chodit
neschopnost prosit a žádat
neschopnost žitím se brodit
žití je kruté a zrádné
jen na chvíli pohladit umí
však štěstí v něm nebývá žádné
to šepotá, uniká, šumí.....