Úplněk
Věčný plavec nebem
měsíc podezřelý
z vampů, běl, s úšklebem
místy potemnělým
škvírou zlou Tě hlídám
už abych dál zmizel
noc a den vystřídám
zbylý, v čem je svízel?
abych se ukrájel
do samýho kraje
pěkně se vyhajel
do "nic", jak sníh taje
zůstala bys sama
jedné tmavé noci
jak na polích sláma
bez zrní, v bezmoci
snad se jednou vrátí
host ten potměšilý
zrní z plev vymlátí
noční vítr čilý
upečeš z něj bochník
vědmo osamělá
vystřílíš zásobník
cyklů fáz, zardělá
růže má pozemská
- to abys víc chtěla
stejný jsem jen dneska
nechybí mi z těla
ani ždibec malý
žádoucí, ne líný
(hvězdy se zasmály)
zítra budu jiný...
Přečteno 178x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Marten, Psavec, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)