2023
Pevné svaly proti měkkým křivkám,
jen dvojí šat kůži dělí.
Tělem opírám se o skálu,
co v dlaních skrývá motýlí křídla.
Tvá tvář potají se do mých vlasů noří,
můj líc pomalu k ohbí tvého krku vplouvá...
Voníš po obloze jarní,
co dosud chladnou zem ohřívá;
jako sluneční svit, co život mým květům dává;
jako bělostná oblaka, co blankytu nejsou stínem,
nýbrž skvostnou ozdobou;
jako svěží ráno rosou pokropené,
kdy krajka na kůži a vůně kávy
místnost zaplní půvabem...
A také voníš i po troše máty,
co jako čaj hojí mé srdce obvázané.
V úkrytu tvých paží našla jsem ráj
a poprvé v životě spatřila Nebe.
Jsem tak blízko tebe -
blíž, než kdy dřív....