Anotace: *Lásce
*
.
Sladkou rosou
~~~~~~~~~~
Hraješ si s něhou
když do květů čekanek
vléváš rosu lásky.
Zítřkům bránu otevíráš
kvetou tvoje cesty
i zkroucené větve času
prokvetly čekankami
na jejich koncích
zpívá slavík
že lásku uvnitř v poupatech
nelze zničit
voníš mi z blízka
i když v dálavách jsi.
Můj život se plní mými.
Tvůj zaplňuješ svým.
Láska má podob spousty
to dobře víš
i já to vím.
Jsi ve mě
nic není tak
jak znají mnozí.
Jsi moje touha
radost
srdcezrání.
Vstoupil jsi
a radost ve slovech
.. cítím
každou chvíli
v srdci
v naší mysli
stýská se mi
ale rosa je tak sladká
nač mít splíny.
Jsi se mnou já s TEBOU
můj milý.
Snad někdy
vždyť kdoto ví
ty vzácný
vzácný
v srdci
jsme sladkou rosou
JSME
s každou její kapkou
spojeni.
*****************
Zuzana Navarová - Rosa:
https://youtu.be/Yd5QutyMIag
*
**
Vnímám Tvou báseň, Maruško, spíše jako volání... je v ní mnoho citu a něhy.
Kéž se Ti dobře daří... :-)
19.02.2023 09:36:50 | Helen Mum
Děkuji TI moc milá Helenko za tvé vnímání a milá slova. Nebudu zastírat, že v tom jisté volání není. Vždyť srdce když miluje..vysílá..nekonečně mnoho.
Snad jen aby to neznělo bolestně
nebo jako lítost.
Jsem ráda že cítíš něhu a lásku.
Ta je tou hlavní.
Ať se i TOBĚ milá Helenko daří a krásnou neděli TI přeji. :)
19.02.2023 09:42:02 | jenommarie
Jak v orchestru srdce souznění. Jsi naplněna štěstím a to je životní + *
19.02.2023 00:56:21 | šerý
I tomu se stále učím. Mám ŠTĚSTÍ, že mi tento pohled je podáván a já si mnohé můžu pobrat. Myšlenkový spínač, je naše záchrana.
Ten tok myšlenek je jen na nás. Splíny i bolesti ze života nezmizí..ale však víš..že si musíme umět najít *:)
Tobě to nemusím vysvětlovat, víš to. Děkuji TI moc Kájo*
19.02.2023 09:27:27 | jenommarie