2023
Potkal jsi svůj osud?
Líbil se ti obraz, co před očima se ti zjevil?
Byl to úžas, okouzlení?
Strach nebo šok, ohromení?
Jaká emoce lomcuje tvým tělem -
cit vřelý, nežný, či chladný, odcizený?
Střídáš je jako šat, ty rysy jako z kamene;
bázeň, ochromení,
prazvláštním svitem tvá kůže pulsuje,
když pohlédneš mi do očí.
Jestli tě políbím,
sevřu tvou duši v dlani
nebo dojde ke srážce?
Vskutku, jak pravím,
neumím v tobě číst, je to jen pocit,
stejně nejasný jako ty,
a vědění, že je to marné
- hledat hlubší smysl tam,
kde není.