Anotace: V hlíně černých polí, Jaro šaty obléká, Stojím v úžasu, Déšť mnou protéká, Z místa se nechci hnout, Mé paže poutá vinná réva.....
V hlíně černých polí
Jaro šaty obléká
Stojím v úžasu, déšť mnou protéká
Z místa se nechci hnout
Mé paže poutá vinná réva
Opojný nektar ze rtů stéká
A lidé řeknou, že jsem bloud
Tak rád jsem na světě
Jeden život žít mi nestačí
S flétnou tančím tanec blázna
Od třpytu noci v transu až do rána
Lidé nemůžou mě zastavit
Já se vzepřel smutku světa
Možná jsem hrdina, možná popleta
Zvířím klidné vody, dřív než se stihnou vypařit
Vrátím se znovu, v tom je víra
Ze změny změn tryská moje síla
Tak rád jsem na světě
Jeden život žít mi nestačí
Tak rád jsem na světě
Jeden život žít mi nestačí
(Hanuš Šparlinek, 11.4 2023)