Anotace: Na kráteru sopky stavím svoji skrýš, Tam dravčími pery píšu básně, už tráva doutná, hoří, je těžký jít blíž......
Měl jsem pocit
Že už tě nemám rád
Přesto nechtěl jsem ti dál víc zahejbat
Měl jsem pocit
Že zmítán vlastně žiju sám
Že lehce ztrácím to, co znovu hledám
Světu vzdálen, ty jediná mi rozumíš
Co vlastně zkouším, když teď nemůžu jít k Tobě
Nemůžu jít blíž
Na kráteru sopky stavím svoji skrýš
Tam dravčími pery píšu básně, už tráva doutná, hoří
Je těžký jít blíž
Půjdeš blíž
Někdy je těžký jít blíž
Jít blíž
A neublížit
Světu vzdálen, ty jediná mě pochopíš
Že nejsem blázen, že falešné a mělké mě láme, ubijí
Půjdeš blíž
Někdy je těžký jít blíž
Jít blíž
Jít blíž
(Hanuš Šparlinek, 21.4 2023)