to byly časy
kdy plamen rudý plál
a v oknech nafoukaný principál
dával rozkazy
baletky tančily a klauni žonglovali
a všichni se snažili
aby se mu zavděčili
pak modrá jiskra přeskočila
oheň zachvátil barevné šapitó
všechno lehlo na popel
zůstala jen doutnající klaunova postel
všichni plakali slzeli a nadávali
na ten oheň
který se předtím zdál
dobrý sluha ale nakonec špatný pán
na kameni který opodál ležel
seděla bledá primabalerína
z očí jí tekla černá líčidla
plakala a dívala se do plamene
který ji zradil jak celý sál
když tleskat přestal
v mé duši vidím všechny
klauny s klobouky i primabalerínu
všichni od té doby živoří
občas na ně podívám se shora
a vidím doutnající oheň
a zbořené šapitó
Pěkně jsi se do toho pustila
Chválím.
25.04.2023 19:40:41 | mkinka
Děkuji chybí tam metafory je to takové holé, ale někdy mám chuť nebo spíš mě to nutí psát realisticky Moc děkuju mkinko
25.04.2023 20:11:55 | Sára Černá