2023
Jedním osudem vzdálený,
jen ruku stačí natáhnout
Když mě líbá, mé rty tvé verše šeptají
Když mě objímá, mysl má k tobě se upíná
Ty city jednoho dne odejdou, možná zůstanou
nebo bez boje budou na místě stát
jako ty, když jsi nás spolu viděl
toho slunného dne a tvou tvář pohltil stín...
Takhle jsi to chtěl, dovol mi připomenout -
zády ses otočil, když natáhla jsem ruku.
Měla bych na tebe shlížet
či aspoň hrdě s ním před tebou se nést.
Proč se ale láme srdce, v tichosti puká,
když tě vidím tam stát němě, bez boje?