PRVNÍ MÁJ 2023
rozsvěcíš zázračně mé naděje a touhy
jak dnešní májové slunce na obloze
tebe však smím i obejmout
aniž bys proměnil mě za troufalost v prach
svou věčně neposlušnou oběžnici
co z přitažlivosti k tvému jasu pouze
tak ráda zlobí tě i v snách
svou lásku k tobě vyslovit nedokážu
ani tehdy kdy má ústa strachy nejsou spící
když snaží se zaplašit smrtící přízrak ticha
za nímž by mohl číhat potměšilý vrah
všeho co poutá nás k sobě svými tajemstvími
která rozluštit naštěstí nedokážem
abychom nemohli roztříštit to křehké kouzlo
jímž štědře nás obdaroval lišák osud
než stačil nás minout před dvaceti lety
snad jsme mu tenkrát schválně nastavili nohu
když vlítl nám střemhlav přímo do náruče
a my ho v ní za to vděčně konejšíme
až dosud
Praha, 1.5.2023
https://www.youtube.com/watch?v=knYt4PqXn9Q
Já to úplně vidím...:-), anžto jsi vletěl do kopřiv, přesto tě chytil , div se div a láska měla hnedle vliv
03.05.2023 08:34:49 | básněnka
Představuju si Tvůj komentář, Ivano, jak by vypadal coby jedna z Tvých originálních fotografických koláží - ještě, že Tvá inteligence není umělá ;-))
25.05.2023 09:09:26 | Amonasr