Byl první máj
Tento verš opomíjený
Voní jako háj
Skýtající naše vědění
Že totiž jindy nebylo to
Jen když rozkvetly stromy
A snad jen proto
Aby nebylo tak hezky na zemi
Díky Mácho, díky máji
Ani roku 2023 nejsme v ráji
Kousek od nás se zase válčí
a některým lidem jen Jarmila stačí