Anotace: Teprve až pak někomu jinému
2023
Mé kořeny sahají hlouběji, než myslíš.
Můj Duch čtyři tlapy má a k Měsíci se upíná.
Patřím sobě,
teprve až pak někomu jinému
- tomu, do jehož dlaně své srdce vložím,
zatímco v mé hrudi bije silně dál.
Má Duše se neváže, nedá se uchopit,
chytit ani svázat, pouze miluje -
vroucně, hluboce a opravdově.
Navždy po tvém boku,
každým svým kouskem
oporu a hojivý lék nabídne
tvým polámaným křídlům
a všem tvým všedním,
těžkým a výjimečným dnům.
Sama přilne, sama se odevzdá,
ačkoliv bez tíhy se vznáší,
jako nespoustaný duch,
a uhání lesem
s vlkem po boku.