Májová vzpomínka
Na polštáři kde býval vlasů pár,
jeden zbyl milenec, v srdci žal.
V matraci leží, než aby vstal,
vzpomíná na lásku v úsvitu ranních par.
Zlatavé slunce mu oka mhouří,
po boku zválené prázdné peřiny,
čas rozsévá ránem podlouhlé vteřiny,
bělavé páry k oblakům tiše kouří.
Za okny ve větvích ptáci ševelí
nad obzorem slunce písním poroučí.
Milence konejší v kolébce náručí
vzpomínky milenky, jejího veselí.
I ležel milenec v matraci zhroucen dál
dumaje nad báji, které mu úsvit vzal.
Milenku potkával v noci, když klidně spal
a sníval o lásce, kterou jí kdysi dal.
Až znovu spočine v polštáři vlasů pár,
pokud kdy vůbec, možná až bude stár
milenec ležící, čekajíc milost, její cár,
vzpomíná na lásku v úsvitu ranních par.
Přečteno 185x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Cajka, R.C.Šumbera, Psavec, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (3)