Anotace: ***
Může být cítu víc, než sneseš unést?
Stráví tě,
dřív než z horkých pramenů vydere se na povrch
v gejzírech výbuchů slov, něhy a slz...
Chtěla jsem (se) učit
a neviděla sílu.
Chtěla jsem moudrost být
a nečetla prostotu něhy.
(Vždyť, pro každého máš jí dost).
Být Agapé,
tvrdit, jsem citů prost.
.........
A já?
Kdo já jsem?
Nevítaný host.
Ne!
Vím to.
Víme to oba ...
Může být citu víc, než sneseš unést? - Možná, kupodivu při nejvyšším stavu radosti, kdy cítím štěstí a vše kolem mne je prozářené slunečním svitem :-)) je to zvláštní, ale zřejmě takový stav vyžaduje velké množství vnitřní energie, která jakoby exploduje... většinou se tak cítím, když se něco podaří, a nebo i jen vnímám krásu a křehkost okamžiku :-)))
Děkuji, Malá mořská vílenko, krásně píšeš: Chtěla jsem moudrost být a nečetla prostotu něhy. - To je úžasné, takto se zamyslet...
Pěkný a slunečný den :-)))
20.05.2023 08:32:47 | Helen Mum
Moc hezký.
Cítím, jak chci a zdá se mi, že poslední dobou nemám sílu. A někdy mám pocit, že nemám sílu chtít...
Ale zaplaším to. KŠÁÁÁ!!!
19.05.2023 17:36:17 | Koala
moudrost a něha se nevylučují :) teda myslím, jinak jsem v háji :D Být citů prost je docela výzva :D
19.05.2023 13:26:33 | lawenderr
Hezké dopoledne Gábi.. když jsem si ji tak četla, přeneslo mě to do prostředí příjemné kavárny, ty si stála na pomyslném pódiu a předčítala. Víš, tebe se moc hezky poslouchá a už bych si něčeho takového opravdu dala...:-)
19.05.2023 08:55:20 | Dreamy
Ahojky Peti, tak moc se těším na teplou vodu na slunce...jsem teď posedlá sportem a máme v týmu tolik akcí, že organizovat něco dalšího už nemám kapacitu. Zúčastnit se ano , když nebudu na závodech. Chystám se na dálkařinu a nemůžu se dočkat!! Vodě a slunci zdar!*) Mám tě ráda!! Zapoj Mušáka ;)
19.05.2023 09:00:16 | Malá mořská víla