Láska, to je jako sbírat
kvítky rudé, jemňounké,
kvítky milé, kvítky měkké,
tanečnice letních sluncí...
Láska, to je jako snít,
že snítky s kvítky něžnými
tak ďábelsky svůdnými
v rukou krásné zůstanou.
Láska je jak realita,
sladká vůně hořkých mandlí,
hořká vůně sladkých konců,
lidská srdce nedobytá.
Láska, to je jako sbírat
za večerů vlčí mák
s vírou, že květ neopadá,
s vírou, že to bude jinak...