Jsi má radost i můj trest,
jsi má bolest, která nejde snést.
Jsi mým světlem a mou duší,
jsi noční můra, co mi spanek ruší.
Jsi mým strachem i mým smíchem,
jsi rajská hudba co se nese tichem.
Jsi můj štít, moje víra,
jsi korzet co hruď mi svírá.
Jsi má starost, jsi mou nadějí,
S tebou mé srdce bije rychleji.
Jsi můj rytíř, moje láska
A já tvoje modrovláska.