2023
Mlčení odívá se zlatem anebo kráčí beze všeho samo;
to jen kůže je brněním, truhlou pro to, o čem svět a nikdo neví.
Dvě dimenze ve mně, obaly kolem duše - možná i života
V kontaktu se světem je první, plná úsměvů a barev,
další ze snů upředena, v hlubinách oceánu a nočním nebem.
První dotýká se jeho světa, kůži i náklonností,
druhá spojená je s tebou, jen mé srdce to ví
- tluče nahlas, zprávu předat chce, když s tebou hovořím,
ale rty mé tajemství nevyzradí. Možná by měly - co však zmůžou slova?
Propojí hvědy a otřesou světem nebo obrátí vnitřní vesmír v prach?
Má být má láska k tobě navždy v nich uvěžněná?
Nebo upředou nit, co spojí naše srdce k sobě?