Anotace: Hřmí a vzduch se náhle chvěje, hřmí a pyl bezvládně vlaje, všude tam, kam se podívám, v myšlenkách ulpívám....
Hřmí a vzduch se náhle chvěje
Hřmí a pyl bezvládně vlaje
Všude tam, kam se podívám, v myšlenkách ulpívám
Hřmí, z mraků padají první šedé kapky
Stékají po těle i zadními vrátky
Na obzoru z nebe sjíždí jas
Zůstanu tam, kde sedím
Pocit má, že lépe vidím
Ten svět, co barvy má tak syté
Ten svět oživí vzpomínky i v hloubi vryté
Když jsem tu sám a vůkol hřmí
Do kůry stromů se potom déšť
Tak snadno vpije
Těla těch dvou
Červnový listí přikryje
A vše tiché tak silně zní
Do kůry stromů se potom déšť
Tak snadno vpije
Těla těch dvou
Červnový listí přikryje
A vše tiché tak silně zní
A vážně k tomu stačí málo
Míň než by se Vám kdy zdálo
Teď šedé mraky plují kolem a hřmí
(Hanuš Šparlinek, 11.6.2023)