Anotace: Tříští se o sebe, city a myšlenky, rád někdy stupňuji tenhle svár, jenže pak ve větru tvou vůni jemně vdechuji.....
Tříští se o sebe
City a myšlenky
Rád někdy stupňuji
Tenhle svár
Jenže pak ve větru
Tvou vůni jemně vdechuji
Otevírám dveře
Experimentům a hrám
Kolínka u uší
Na bříško dopadne
Tekutý stříbro a sůl
Za soumraku živly
Sílou největší
Do hlubin vtahuje zakletý důl
Z gejzíru výpary
Nebe prostoupí
Měsíc stříbrný krajinou protéká
Talentem oslní
Něžná predátorka
Zpátky po laně lezu za tebou
Z dýmovnic stoupá dým
Pátrací esa nikdy nás nenajdou
Oázu křehkých i perverzních chvil
Z gejzíru výpary
Nebe prostoupí
Měsíc stříbrný krajinou protéká
Smysly mé oslepí
Úplněk a ty
Má něžná predátorka
Kolínka u uší
Na bříško dopadne
Tekutý stříbro a sůl
Za soumraku živly
Silou největší
Do hlubin vtahuje zakletý důl
(Hanuš Šparlinek, 22.6 2023)