Krása z Bedřichova
Ve tvých očích voní med,
když včely časně ráno
letí za potravou vpřed
zatímco ty krásná panno
ještě spíš, jak v Nise led
Červánky jsou nebes krev,
co kane z čerstvých ran
v Bedřichově zní Tvůj zpěv,
jež rozléhá se do všech stran,
až puká zrno oddělené od plev
Hnědé oči, jak včelí plást
splývají s vlasy v barvě oříšků,
jež v noci tajně chodím krást,
když se vítr schová pod stříšku
Štěpánko, nech mne krásou zmást
Přečteno 131x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Tvbm, jenommarie, Marťas9, Pablo Kral, šerý, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (3)