Honem mi sviť
Půlnoc hvězd
ve tvých hlubodálen
dumám nad tím
a přinejmenším bdím
podej mi dlaňku
přivři koutek úst
a vdechni sklepení poezie
v písni
okolo jezera tu voní tráva
a jak skotačí si zvesela
když po větru lítá nahý kos
zvedá se tam obzor bos
co vnáší záchvěv jakýsi.
Už si tě motám na sebe
tónuji plašivě
však to nepočká
neboj sa
vrhám ti jiskry poblíž tebe
a ty zbystřeně zavírám
prosím
jen abych se nezmýlil
když ti chci klín zhedváblý
obložit třezalky
a ustlat si v nich po tečkách
sladká má to Jezinko
v rozpeřeném schýlení
slídit z polibků jestli
jestli to nevyhasne
a tak váhám
se z toho někdy vzbudit.
Přimhouříš nanečisto vokna očének
na ty mé
a pomějem to za své mandaly krásen
tak prosím
honem mi sviť
sem láskovilně nezdravý
nebo ty
večerní dámo blýskanic
tak mne do svých palem pozvi
a spal
že bych tě miloval
a ty jsi to nepostřehla
to si nemyslím.
Přečteno 104x
Tipy 15
Poslední tipující: Fialový metal, Stanislav32, zde.neck, IkkarisKa, Psavec, šerý, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (5)