Sen o Štěpánce
Uprostřed noci ve spánku
krásný sen si nechám zdát,
jak poznal jsem milou Štěpánku
a odteď jí vroucně mám rád
V bedřichovském chrámu,
kde na nás shlíží Svatí,
prvně spatřil jsem dámu,
jež moje nahé srdce šatí
Dnes zdálo se mi o Štěpánce,
jak si při měsíčku ruce myla
čistou vodou ve studánce
a o svém mládenci snila
Když prosím malou studánku,
zda z jejího pramene můžu pít
v odraze zahlédnu Štěpánku
jak rukou kyne, že blíž sním jít
Přečteno 117x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Fialový metal, šerý
Komentáře (4)
Komentujících (3)