Myslím na oblohu
Malovala jsem si pohádky
a sny balily obálky.
Svět byl hladký
a já nebála se oblevy.
Rok s rokem se vystřídal.
Píseň citů
dláždila zázrak katedrál.
V dlaních osud čistý
a mezi řádky
jsem našla úsměv
nejen křehký.
Teď píšu na oblohu.
Hledám odpověď,
že ztrácím uvnitř duhu.
Skromná vlasů šeď.
Hvězdy jsou nejasné
a pero průzračné.
Krátím si čas básněmi.
Možná tam někde za nížinou,
horou i skálou
hvízdáš Ty,
skřítek a Vivaldi.
Romance, tanec
i piruety.
Na Ty housle jsi hrál,
že melodie tělem plála.
Šeptám hvězdám.
I po letech
Tě budu mít ráda.
Usínám nocí připoutána.
Kankán rodí láska.
Přečteno 173x
Tipy 25
Poslední tipující: Misha, MatyhoZmaty, Emily Říhová, jort1, Stanislav32, Kan, Nikkolas, Marry31, kozorožka, Marťas9, ...
Komentáře (10)
Komentujících (6)