Znamená-li
mlčet
zlato
máme doma
zlatý důl
Já s tebou
chtěla jsem být
celá
-A je mě sotva půl-
...
Když ticho
hrany
obrousilo
***
jen nic a prázdno
ve mě zbylo
...
Mám jednu na toto téma ještě kratší.:-))
MLČETI ZLATO
Já vůl
kdybych držel hubu
měl bych dnes zlatý důl
25.08.2023 19:17:03 | Jiří I.Zahradník
Hle jak si tady žáci poradili: hele chybička - děkuju opravuji. To je úplně jako na literárním serveru... Veru zkus se podívat na básničku ještě přísněji a že ona i ta 2.sloka je nějak navíc? První sloka je parádní, slabiky tam rytmicky stroze padají jako kamínky a na slově "zlatý důl" vrcholí obsah. Pak následuje málo říkající dovětek patřící spíš někam do country music. Mlčeti zlato - a také báseň vyšla maličko upovídanější. Básnička tak trochu popřela (polapila) sama sebe. Zajímavé že. Za nadpis a 1.sloku dávám z pozice starého pedagoga 1.
28.07.2023 10:32:46 | Ezop
Moc pěkná!
27.07.2023 19:42:34 | Žluťák
Škoda, že jsi Veru pokazila to napětí tím, že jsi vyzradila tu pěknou pointu už v názvu a anotaci:)
27.07.2023 17:48:09 | Žluťák