Obraz růží
Máš ráda karafiáty?
Ach, ty jsou oblíbené mé mámy.
A co růže?
Rudé jako srdce muže,
co pro Tebe žije.
Miluji všechno,
co dá obraz nitra
i dožije se zítřka.
Jsi náročná
a máváš barvou mezi sny.
Každý den je puget nádherný.
Barvy, ráj i tahy víly.
Zapálíme svíčky
pro věci příští.
Dej mi kopretinu.
To mi stačí
a jiskra s námi tančí.
Ráj pozemský v bezvětří
a pusy, i když je čas náměsíčný.
Zveřejníme své sny.
Za chvilku.
Tajnosti květem bdí.
List knihy povídá,
že kapitola víří srdcem.
Natřená čtvrtka.
Aktem, písní i tryskem.
Čára světů letí
pro jednu nesmrtelnou větu.
Jaká je?
Nesměj se.
Ani Ti nerozumím.
Promiň.
Jsem spisovatelka
a tiše mlčím.
Nechám mluvit písmenka
a ve stínu lípy
bude se radovat milá hladina.
Udělám črt, úvod, obsah i závěr.
Pomaluji vnitřní svět fotoaparátem.
Kde jsou vlastně ty růže?
Chtěla jsi sedmikrásky mezi své vlásky.
Že?
Louka píše dějiny,
že zrodila květiny
a ty mluví
z prosté vteřiny
ba mají klíč.
Nezapomeň, že o mě psát smíš.
Slovo je silné.
Dává svobodu
a nemá žádnou mříž.
Jsme cit, papír, hlásky i niť.
Okamžik.
Stopa, klapka, film.
Ve vteřině naléhavé smím.
Už máš namalováno.
Já jen dala prostý volný rým.
Jako děti hrajeme si mezi řádky
a zpíváme v iluzích,
že moře zpívá v jedné vlně.
Na konci zůstane to křehké
a pravdivé.
Nastav pusu.
Miluji Tě.
Přečteno 243x
Tipy 21
Poslední tipující: Stanislav32, Koala, Fialový metal, Marťas9, Dejvis, Bufik, zde.neck, Amarylka, šerý, Psavec, ...
Komentáře (14)
Komentujících (8)