Svítí
Měsíc nad stromy
kdes asi sedm set
kiláků...
...ode mě...
Já jsem
jen malá tečka
kdesi na obloze
a svítím...
...od Země...
Protože doufám,
že byť můj Měsíc svítí víc,
tak teď uvidí můj svit,
víc už nenechá mě jít
cestou naší galaxií...
...samotného...
Svítím
a toužím po Tvém stříbře, Měsíčku,
přesviť mě i moji štknoucí dušičku,
zafouká vítr, přijdu o svíčku...
Měsíčku,
kdes v dálce svítíš už od pondělí,
tvé stříbro v nebi mraky rozdělí,
a Tvá zář rozkrájí krajnost krajiny...
...Měsíčku...Měsíčku...
...jediný...