Sbírka: Pravdou manifestuje se svět
18.8.2023
V horké letní noci
vlasy po polštáři stékají
a vánek za oknem
jako posel půlnoci
přináší vůni deště.
Příběh kapek se mnou přesto nesdílí;
přednáší tvým hlasem verše a tichý smích
a mé nitro o tvé přítomnosti náhle ví.
Zpoza okna naslouchám,
blaho s klidem v žilách kolují
a srdce odpoví...
V chladném svěžím ránu, po dešti,
češu si vlasy,
na rtech drobný úsměv -
byl jsi to ty.
Jsi to ty.
A mé nitro to ví.