Už nie som sám v páchnucom meste,
už nebojím sa pádu z výšky,
neostanem stáť na polceste,
nemám dušu líšky.
Do ľudskej prázdnoty,
za zvuku ligotavých lyžíc, mís a pohárov,
do kráľovstva biedy vchádzaš ty
skvost malých v herbárov.
Malý kvietok čisté umenie
nad priepasťou vyklenutý korení
v milujúcich rukách speje k premene
a tá krása stúpa do našich dní.
Naděje ať TI krásným
TVÉ dny zaplní.
Ať se TI ve všem daří
tvůj kvítek,
tvou duši i srdce pohladí.
Moc pěkná a ráda jsem četla. :)
27.08.2023 12:19:30 | jenommarie