Se ztrátou cesty pokořených
ovládá nás nejistota
u nekonečna zatracených
kde pravda mýtu ztroskotá?
U bolesti snu temno svítí
ubohost slaví prázdnotu
v níž vládne pouze živobytí
jež míří v naši samotu?
Neláska prázdno doprovodí
a duši světců znehybní
když trosečníci mrtvých lodí
hovoří řečí záhrobní?
Opět objímám a děkuji za možnost čtení Tvé velké básničky.
30.08.2023 17:36:02 | mkinka
Vždyť jsem nula. Nic!
30.08.2023 18:10:01 | ARNOKULT
Pro mě jsi veliká podpora a jsem ráda, že Tě tu vidím a píšeš.
30.08.2023 18:13:37 | mkinka
Děkuji. Já vše píši v totální depresi. Nad stavem spravedlnosti v Česku. A nejen v něm. Já jsem se vždy chápal jako Středoevropan. Jako ten, kdo miluje sousedy velmi malé země. Právě tento prostor vytvořil největší poselství k lidstvu. Beethovena, Bacha, Brahmse, Bartóka. Samá "B".
30.08.2023 18:26:54 | ARNOKULT