Sbírka: Pravdou manifestuje se svět
2023
Ačkoliv stojím sama
a lidé mě míjí, mužské pohledy sledují
a cizí rty lásku dokázat mi chtějí,
vnímám tě, kde právě jsi - ve mně,
možná náš Pán vede nás k sobě.
I znamení mi tramvaj dává,
že láska mě hledá.
Kdepak jsi, můj milý?
Ačkoliv déšt na Prahu se snáší,
a to čím dál častěji,
tvůj déšť nepokrývá mou kůži
a nesmývá překážky,
co svět nám do společného života staví.
Déšť je příslibem pro zítřejší objímání. S deštěm přichází nová síla, lépe se dýchá a oči jsou jasnější, pro společné nesmělé pohledu. ST.
Pěkně jsi navodila atmosféru pražské tramvajové zastávky.
02.03.2024 21:10:35 | Paulín
Moc hezký, nápaditý. Pražské tramvaje jsou můj denní chléb. A láska mě laská... :)
12.09.2023 18:51:03 | Koala