Anotace: láska spjatá s přírodou
Pěšinka úzká z obou stran,
vánek houpá zlaté klasy,
nad horizontem hejno vran,
nebe nad hlavou plné krásy.
Slunce barví tvé vlasy,
pomalu jdeš mi v ústrety,
jsi plná něžné krásy,
a vánek čechrá tvé šaty.
Uprostřed pole tě obejmu,
pak položím do obilí,
pohladím tvé rudé vlasy,
láskou jsem tebou opilý.